Uleiuri Esențiale

Uleiuri Esențiale

Uleiurile esențiale sunt substanțe naturale foarte „concentrate”, care joacă un rol important în supraviețuirea plantelor. Parfumul caracteristic al florilor, fructelor, frunzelor, rădăcinilor este dat în mare parte de uleiurile esențiale acumulate în ele.

Puteți citi fapte interesante și informații utile despre istoricul, tipurile și efectele acestora.

Plantele cu ulei esențial și substanțele lor grase / aromate au fost de asemenea folosite în civilizațiile antice cu mii de ani în urmă – India, China, Egipt – pentru îngrijirea corpului, vindecarea, ca parte indispensabilă a ceremoniilor religioase, pentru a seduce iubirea, pentru a opri răspândirea epidemiilor sau pentru a îmbălsăma morții. În timpul săpăturilor care explorează vechea civilizație a Indus Valley pe teritoriul actualului Pakistan i.e. A fost găsit un „aparat de distilare” din teracotă din 3000, precum și vase folosite pentru depozitarea parfumurilor, ceea ce sugerează că acum 4-5 mii de ani nu numai extracte, dar și distilate (extracte bogate în ulei esențial) de plante petroliere esențiale.
Uleiuri și rășini parfumate au călătorit din Orientul în Peninsula Arabică prin negustorii fenici și de acolo în vechile imperii grecești și romane din Mediterana.
Utilizarea uleiurilor esențiale în Europa medievală a devenit cunoscută mai întâi în Spania și mai târziu în sudul Franței și apoi s-a răspândit peste tot. Cultivarea plantelor de uleiuri medicinale și esențiale și utilizarea acestor plante și uleiuri esențiale au fost ridicate la un nivel foarte ridicat în mănăstiri.
Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea și extinderea industriilor chimice și farmaceutice, utilizarea pe scară largă a plantelor medicinale și aromatice și a uleiurilor esențiale a fost treptat împinsă pe fundal. După aproximativ 100 de ani, au început să recunoască și să recunoască din nou faptul că efectele de vindecare „date de natură” ale substanțelor din plante, inclusiv uleiurile esențiale, nu au putut fi înlocuite.